Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 26 common:people_all_forms

Що робити батькам, якщо Ваша дитина почала курити...???

Date: 1 лютого о 11:05
32 view

Куріння - це замісник певної незадоволеної потреби: в увазі, у значимості, у любові; наслідування певної авторитетної особи, на яку підліток дивиться із захопленням, але ця особа має, нажаль, таку шкідливу звичку, яка є в центрі уваги.

Можливо підліток нічим не зайнятий, у нього вдосталь вільного часу, а можливо навпаки - підлітку завелике навантаження і йому хочеться розслабитися в такий спосіб, бо хтось йому так «навʼязав» із найближчого оточення, а він повірив!

Багато батьків самі курять і є по факту авторитетними фігурами, яких мимоволі хочеться наслідувати і бути саме таким чином і в такий спосіб «дорослим»…

Тут варто зрозуміти причину, бо накричати найлегше, але такий метод не працює!!!

Краще працюють не заборони батьків, а батьківські дозволи! Що тут мається на увазі? До прикладу:

- Ти можеш бути успішним і без куріння!!!

- Ти є значимий і неповторний і без куріння!!!

- Ти є і будеш крутий і класний, коли вестимеш здоровий спосіб життя!!!

Якщо батьки курять і при цьому вимагають від дітей «НЕ курити!», тобто слідують наказам і заборонам ніби-то: «Роби так,як я кажу, а не так як я роблю!», то дитина це сприймає чи сприйме з точністю навпаки!!!

Для дітей приклад куріння - це як «відкрити двері» у доросле життя, наслідувати!

Є версія батьків: «Нехай краще вдома курить, тільки не в компанії невідомих людей! Але це швидше самозаспокоєння батьків, які самі не хочуть кидати палити і шукати спосіб попередити таку проблему у дітей.

Якщо працювати з дитиною в психотерапії, то важливо знайти причину і подумати, як задовільнити цю потребу в інший спосіб, розвивати самооцінку підлітка.

Діти розуміють, що це шкідлива звичка і може призвести до сумних наслідків, що потім кинути курити надто складно, але батьки ніби забороняючи зараз - дають дозвіл на потім, після 18. Таким чином просто виставляють часові рамки, коли не можна, а коли можна.

Пояснити можна щиро і по правді, що так, у мене дуже шкідлива звичка, якої я не можу так легко збутися і вона дійсно приносить велику шкоду моєму організму…

Від цієї звички насправді не так просто позбутися і це ще й фінансово дуже затратно!

Тобто краще акцентувати увагу на правдиві речі і дитина буде чути, що хтось із батьків щиро і правдиво розповідає, не втікає від розмови, не тисне чи нападає, а, приділивши цій темі свою увагу і час - демонструє дитині, що любить її, турбується за її життя і здоровʼя в що дитина насправді не байдужа батькам.

Тобто найбільше підлітками цінується відвертість, щирість, прихильність до них, те, що з ними спілкуються на рівних, як з дорослими, яким пропонується правда і роздуми про вибір, бо це твоє життя і тільки ти береш на себе відповідальність за нього.

Розпізнати, чи курить дитина - можна за емоціями, жестами. Спадає на думку, що ніби щось приховує, тобто за манерою поведінки. А ще за запахами. Часто підлітки мають задачу «перехитрити своїх батьків», тому пильність не завадить! А довірливе щоденне спілкування допоможе зробити правильний вибір!

Дитина в такий спосіб може привертати увагу батьків. Якщо не отримує уваги позитивної: визнання, похвали, захоплення, підтримки, то шукає негативної, тому легко засвоює погані звички. Це спроба хоч якось виділятися, щоб стати значимим для ровесників, які на даному етапі життя є в пріоритеті.

Що робити батькам завчасно, ще поки дитина не почала курити?

Тільки орієнтація на дозвіл, а не на заборону! Говорити про те, що людина може досягти успіху без шкідливих звичок! Що бути успішним, класним, найкращим, дуже-дуже хорошим можна без алкоголю, куріння, наркотиків, розвиваючи свою особистість, свої здібності і таланти!

Модний і стильний спосіб життя - це здоровий!

Шукаємо безліч позитивних прикладів для своїх дітей! Просто спілкуємося з ними, цікавимося емоціями та, що за ними стоїть. Допомагаємо прожити чи знайти вихід, підтримуємо, вчимо розуміти поведінку інших і з повагою до них відноситися…

Памʼятаймо, що бути здоровим, розумним, розвиненим, ввічливим і тактовним, вміти вистояти перед спокусами і тренувати «здоровий глузд» - це найкращий життєвий вибір, що гарантовано приведе до успіху!!!

Comments:
Only authorized users can leave comments.